Preskocit navigáciu

Vojenská polícia na kynologickej súťaži v Českej republike


Vojenská polícia na kynologickej súťaži v Českej republike V dňoch 14. - 18. októbra 2024 sa príslušníci Vojenskej polície zúčastnili VIII. ROČNÍKA KYNOLOGICKEJ SÚŤAŽE „O PUTOVNÝ POHÁR RIADITEĽA RIADITEĽSTVA SLUŽBY CUDZINECKEJ POLÍCII ČR“ konanej v Červenej nad Vltavou, ktorej sa zúčastnilo 21 psovodov so služobnými psami z rôznych bezpečnostných zložiek Českej republiky, Slovenskej republiky a Poľska

Vojenská polícia SR v zastúpení vedúci družstva rtm. Marek ŠUPA a súťažiaci rtn. Miroslav SZEGÉNY so služobným psom IRK a des. Marek KORFANTA so služobným psom DARO na súťaži predviedli svoje schopnosti v disciplínach zameraných na poslušnosť a na vyhľadávanie vzoriek výbušnín (Semtex 1A, Semtex 1H, PLNp 10, TNT, Perunit E, Slavit), ktoré boli ukryté na rôznych miestach v dopravných prostriedkoch, v budove základnej školy, na železničnej trati alebo v lesnom teréne.

Súťaž ukázala vysokú úroveň odbornosti a profesionality príslušníkov Vojenskej polície v oblasti kynológie, za čo hovorili aj tesné bodové rozdiely medzi účastníkmi. Krásne 4. miesto obsadil rtm. Miroslav SZEGÉNY so služobným psom IRK, kde v kategórií zahraničných účastníkov získali pohár za 1. miesto a des. Marek KORFANTA so služobným psom DARO obsadili 7. miesto, kde v kategórií zahraničných účastníkov získali pohár za 3. miesto.

Vojenská polícia je dôležitou súčasťou bezpečnostného systému krajiny a účasť na podobných podujatiach je dôležitá nielen pre zdokonalenie vlastných schopností, ale aj pre posilnenie spolupráce v rámci bezpečnostných zložiek doma i v zahraničí.

Vojenská polícia na kynologickej súťaži v Českej republikeVojenská polícia na kynologickej súťaži v Českej republikeVojenská polícia na kynologickej súťaži v Českej republikeVojenská polícia na kynologickej súťaži v Českej republike

Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 24.10.2024
Čítanosť: 206
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share